Skip to main content

Megközelíthetőség

Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version

Az erődök megközelítése:


View Fort monostor in a larger map
 

A Monostori erőd megközelítése (GPS:47.7497697 / 18.0979214)

Budapest felől autópályán (90 km) a komáromi kijáratnál jöjjön le az M1-es autópályáról! A városban a körforgalomnál haladjon Győr felé, és kb. 2 km után a sorompót elhagyva, a jobbra kanyarodó sávnál hajtson le az 1-es főútról a parkolóba!

Budapest felől az 1-es főúton (98 km) jöjjön Komáromig, majd a körforgalomtól - a fentebb leírtak szerint- haladjon tovább Győr felé!

Győr felől (36 km) a Komárom táblát elhagyva egy vasúti átjáró található. Ezt elhagyva, a koppánymonostori elágazás után haladjon tovább a balra kanyarodó sávban, és hajtson le az 1-es főútról a parkolóba!

A komáromi vasútállomás felől (800 m) induljon el gyalogosan a Duna-parton Győr felé! 10-15 perc sétával elérhető az erőd hátsó bejárata. Haladjon egyesen a bejáratot jelző zászló irányába!

Az Igmándi erőd megközelítése:

(2900 Komárom, Térrfy Gyula utca 44. házszámmal szemben )

Budapest vagy Győr felől az autópályán érkezve a komáromi kijáratnál jöjjön le az M1-es autópályáról! Komáromba érve a második utcánál forduljon jobbra! Az erőd az út jobb oldalán, a komáromi víztorony mögött található.

Az 1-es úton Győr felől érkezve a körforgalomnál forduljon jobbra (Kisbér, autópálya), haladjon egyenesen, és a jobb oldalon lévő benzinkút után forduljon balra! Az erőd az út jobb oldalán, a komáromi víztorony mögött található.

Az 1-es úton Budapest felől érkezve a körforgalomnál forduljon balra (Kisbér, autópálya), haladjon egyenesen, és a jobb oldalon lévő benzinkút után forduljon balra! Az erőd az út jobb oldalán, a komáromi víztorony mögött található.

A Csillag erőd megközelítése:

(2900 Komárom, Bem József utca vége)

Győr vagy Budapest felől az autópályáról jöjjön le a komáromi kijárónál! A városba érve haladjon egyenesen a körforgalomig, forduljon jobbra (Tatabánya) és a hetedik utcánál balra! A Csillag erőd az út végén található.

Az 1-es úton Győr felől érkezve a körforgalomnál haladjon tovább egyenesen (Tatabánya), és a 7. utcánál forduljon balra! Az erőd az út végén található.

Az 1-es úton Budapest (Tatabánya) felől érkezve, a szőnyi városrészen áthaladva, a jobb oldali Mol-kút utáni első utcánál forduljon jobbra, és menjen egyenesen!  Az erőd az út végén található.

Információt a helyi autóbusz közlekedésről itt talál.