Skip to main content

Sajtószoba

Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
Családi programok a megújult Dunai bástyában

2013. szeptember 18. - Színes családi programok a Monostori Erőd megújult Dunai bástyájában
Zene, bábszínház, mozi és hagyományőrzés a komáromi Bástya Ünnepen

Az uniós támogatással felújított Dunai Bástya Kikötői fogadóterének ünnepélyes átadásához kapcsolódó ingyenes, egész napos családi programsorozattal várja az érdeklődőket szeptember 21-én a komáromi Monostori Erőd. A Bástya Ünnepen megtekinthetők a felújított terek, az Erőd új állandó kiállítása „Duna, hajók, mesterségek” címmel, a Duna-parton pedig a gyermekprogramok mellett koncerteket, bábszínházi előadást, filmvetítést és fegyverbemutatót is tartanak.

Komáromi kazamata-túrák - Projektindító
 

2013. június 28. - Komáromi kazamata-túrák - Projektindító

Megújulnak a kazamaták és a várárok, valamint művészeti alkotások előadására alkalmas tereket alakítanak ki a komáromi Monostori Erődben a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával, melyet közösen nyújtott be az erődöt kezelő nonprofit társaság és Komarno Város Önkormányzata.

Megújult a Monostori Erőd Dunai Bástyája
 

2013. május 30. - Megújult a Monostori Erőd Dunai Bástyája

Új kiállítótérrel és rendezvényhelyszínnel bővült a Monostori Erőd Dunai Bástyája Komáromban. A Kikötői Fogadótér beruházás az Új Széchenyi Terv támogatásával összesen 444 millió forintból valósul meg. A fejlesztéssel a Nonprofit Kft. a dunai turisztikai forgalmat szeretné bővíteni, és minél színvonalasabban kiszolgálni.